Isprobajte ovaj jednostavan recept za krem-čorbu od tikvica. Sprema se brzo, a recept je pogodan i za dane posta.
Sastojci:
900 grama tikvica, opranih, iseckanih na komadiće
1,2 litra vode
Soli i bibera po ukusu
Dva čena belog luka, sitno iseckanog
Dve kašike maslinovog ulja
Kašičica sušenog timijana
Krutoni
*Krutone možete kupiti gotove, ili ih napraviti u rerni tako što ćete sredinu starog hleba iseći na kockice, "poprskati maslinovim uljem" i peći u plitkom plehu dvadesetak minuta na 180 stepeni.
Priprema:
Iseckane tikvice stavite u šerpu, nalijte vodom, dodajte soli i bibera po ukusu. Kad proključa, ostavite da se krčka dvadesetak minuta, do pola sata, dok tikvice ne omekšaju.
U međuvremenu, propržite beli luk i timijan na maslinovom ulju, dok luk ne postane zlatnožut. Kad se tikvice skuvaju, stavite ih u blender, dodajte maslinovo ulje sa belim lukom i timijanom i blendirajte dok ne dobijete ujednačenu, kremastu teksturu.
Supu možete služiti toplu ili hladnu, posutu krutonima, ako ih volite.
Imate li vi neki dobar recept za čorbu od povrća?
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Predrag Mijatović podigao ton: Kakve veze ima Vučić s krizom u Partizanu?!
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!