Najbolje se kombinuju uz jogurt ili kiselo mleko, a evo recepta.

Sastojci:

Pola kilograma brašna

300 grama sira

Pola kockice kvasca

Kašičica šećera

Kašičica soli

Decilitar ulja plus ulje za prženje

Priprema:

Izmrvite kvasac u posudi i dodajte kašičicu šećera, kašiku brašna i malo mlade vode – da dobijete smesu srednje gustine. Prekrijte i ostavite da narase.

U veću posudu stavite pola kilograma brašna, dodajte so i ulje, pa zatim i narasli kvasac. Po potrebi dodajte još malo mlake vode da dobijete srednje tvrdo testo. Zamesite ga, pokrijte i ostavite na toplom da narasta oko pola sata.

Naraslo testo zatim podelite na 12 loptica i svaku razvucite, na nju stavite malo izmrvljenog sira, pa urolajte. Ostavite da stoji još 15-20 minuta, a zatim mekike pržite u vrelom ulju. Vadite ih na papirni ubrus koji će upiti višak ulja i poslužite ih tople.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!