Zbog ograničene ponude dozvoljenih sastojaka, priprema posnih kolača uvek predstavlja izazov za domaćice. Za ovaj slatkiš potrebno vam je svega 30-40 minuta, a većinu namirnica već imate u kući
Lepota ovog kolača je i u tome što se brzo pravi, a još brže jede!
Sastojci:
200 g šećera
½ od 2 dl šolje džema po ukusu (kajsija, šljive, višnje)
2 šolje od 2 dl mlake vode
1 šolja od 2 dl ulja
3 šolje od 2 dl brašna
2 kašike kakaoa u prahu
1 kašika sode bikarbone
1 kesica vanilin šećera
1 šolja iseckanih oraha
šećer u prahu za posipanje (ili glazura od 150 g posne crne čokolade)
Priprema:
U veću posudu staviti brašno, kakao, šećer, sodu bikarbonu i vanilin šećer i sve dobro izmešati. Dodati marmeladu, vodu, ulje i iseckane orahe, pa dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa. Izliti u okrugli pleh premazan uljem i posut brašnom i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Povremeno drvenom čačkalicom proveriti da li je kolač pečen. Ostaviti da se kolač ohladi, pa seći na kriške i posuti šećerom u prahu (ili preliti glazurom od posne čokolade).
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!