Ako nemate dovljno vremena za pripremu komplikovanijeg ručka, špagete su uvek dobar izbor.

Umesto klasične testenine sa melevenim mesom i "crvenim" ili belim sosom, ovog puta odaberite nešto pikantniji recept.

Špagete sa belim lukom i parmezanom će oduševiti vaše ukućane!

Sastojci:
400 g špageta
1 kašika biljnog začina
5 čena belog luka
2-3 kašike suncokretovog ulja
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike iseckanog peršuna
2 kašike iseckanog svežeg bosiljka
narendani parmezan

Priprema:

Maslinovo ulje pomešati sa četiri iseckana čena belog luka, peršunom i iseckanim bosiljkom. Špagete skuvati u slanoj vodi i ocediti. U tiganju, na zagrejanom ulju, kratko propeći očišćen i na četvrtine isečen čen belog luka. Tiganj skloniti s vatre, a beli luk izvaditi. Dodati špagete, posuti biljnim začinom, preliti pripremljenom mešavinom maslinovog ulja, bosiljka, peršuna i belog luka i sve dobro izmešati. Tiganj sa špagetama vratiti na vatru i sve kratko zagrejati (2-3 minuta). Služiti sa narendanim parmezanom.