Lagana, penasta postastica koju će obožavati istinski ljubitelji kokosa.
Dobra vest jeste da vam za pripremu ove dekorativne poslastice potrebno svega nešto više od sat vremena!
Snežna torta od kokosa i bele čokolade
Sastojci:
Kora:
6 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
150 g mlevenih badema
150 g bele čokolade
80 g oštrog brašna
½ kesice praška za pecivo
30 ml hladne vode
Fil:
500 ml mleka
4 kašike oštrog brašna
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 g kokosovog brašna
180 g putera
Dekoracija:
kokosovo brašno
kandirano voće
Priprema:
Rernu zagrejati na 180°C. Belanca s polovinom šećera (60 g) umutiti u čvrst sneg. Žumanca, preostali šećer i vanilin šećer penasto umutiti, dodati mlevene bademe, otopljenu čokoladu i vodu. Dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju, lagano umešati sneg od belanaca. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći oko 40 minuta. Koru ohladiti i preseći na 3 kore. Fil: Brašno promešati s 1 dl mleka da bude bez grudvica. Ostatak mleka kuvati sa šećerom, vanilin šećerom i kokosom, uz povremeno mešanje. Kad proključa, umešati brašno. Kuvati dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter i pomešati s ohlađenim filom. Nafilovati kore i premazati celu tortu. Ohlađenu tortu posuti kokosovim brašnom i ukrasiti kandiranim voćem.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama