Ako ćete imati goste tokom praznika, evo super recepta za štapiće sa sirom i slaninicom koji se spremaju čas posla!
Sastojci:
150 grama rendanog parmezana
Lisnato testo
12 tankih, dugačkih šnita slanine
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, u veliki plitak pleh stavite papir za pečenje.
Na čistu radnu površinu pospite oko 50 grama parmezana, stavite lisnato testo pa pažljivo oklagijom razvucite testo tako da bude debelo oko četiri milimetra.
Pospite još pedesetak grama parmezana, pređite oklagijom još jednom, pa pažljivo vrlo oštrim nožem ili sekačem za picu secite testo u "štrafte", široke oko centimerar i po.
Na svaki komad testa stavite jednu šnitu slanine, pritisnite da se zalepi, pa uzmite testo za krajeve i uvrćite tako da dobijete spiralno uvijen štapić.
Stavite štapić u pleh, pritisnite krajeve, tako da sve ostane na mestu, i ponavljajte dok imate testa. Kad su svi štapići složeni u pleh, pospite ih ostatkom parmezana i pecite petnaestak minuta, ili dok ne porumene.
Služite toplo.
Crvena zvezda srušila Barselonu usred Katalonije: Kevin Panter predao crveno-belima pobedu na tacni!
Janis nacrtao, četiri heroja donela pobedu: Kad je srce kao planina, a Deda na terenu - Barsa nema šanse!
Željko Obradović digao ton: Ja prvi verujem u to, ali menjamo plan - nije humano!
Partizanov poziv za plej-of Evrolige! Željku se isplatilo čekanje, dobio je igrača za velika dela
Kakve pobede Zvezde i Partizana: Dižu se još na tabeli, pogledajte stanje u Evroligi!