Ako ćete imati goste tokom praznika, evo super recepta za štapiće sa sirom i slaninicom koji se spremaju čas posla!
Sastojci:
150 grama rendanog parmezana
Lisnato testo
12 tankih, dugačkih šnita slanine
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, u veliki plitak pleh stavite papir za pečenje.
Na čistu radnu površinu pospite oko 50 grama parmezana, stavite lisnato testo pa pažljivo oklagijom razvucite testo tako da bude debelo oko četiri milimetra.
Pospite još pedesetak grama parmezana, pređite oklagijom još jednom, pa pažljivo vrlo oštrim nožem ili sekačem za picu secite testo u "štrafte", široke oko centimerar i po.
Na svaki komad testa stavite jednu šnitu slanine, pritisnite da se zalepi, pa uzmite testo za krajeve i uvrćite tako da dobijete spiralno uvijen štapić.
Stavite štapić u pleh, pritisnite krajeve, tako da sve ostane na mestu, i ponavljajte dok imate testa. Kad su svi štapići složeni u pleh, pospite ih ostatkom parmezana i pecite petnaestak minuta, ili dok ne porumene.
Služite toplo.
Partizan izgubio uz zvuk sirene! Opet nije ušla kada je bilo najvažnije, serija poraza sve duža!
Crvena zvezda razbila Albu u Pioniru: Morala je da pobedi i uradila je to furiozno!
Evroliga brutalno kaznila Crvenu zvezdu: Posle kritika udarac po džepu za klub, Drčelića i trojicu košarkaša!
Zvezdu samo gol deli od dna tabele: Ovako izgleda plasman u Ligi šampiona posle četiri kola!
Makron uputio dramatičan apel evropskim liderima: Oglasio se dan nakon pobede Trampa na izborima