Isprobajte ovaj jednostavan recept za predjelo koje "ne može da ne uspe".
Sastojci:
Dvadesetak krupnijih pečuraka, opranih i očišćeni, kapice odvojite
Pet kašika maslinovog ulja 300 grama roštiljske kobasice, bez omota
Dve glavice crnog luka, sitno iseckanog
Dva čena belog luka, sitno iseckanog
60 grama prezli
150 grama maskarpone sira
30 grama rendanog parmezana
Dve i po kašike sitno iseckanog peršuna
Soli i bibera po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
Drškice pečuraka iseckajte vrlo sitno. Kapice stavite u plitku činiju i sipajte tri kašike maslinovog ulja.
Preostale dve kašike maslinovog ulja zagrejte, dodajte kobasicu (bez omota), i izgnječite viljuškom, pa dinstajte desetak minuta, mešajući sve vreme.
Dodajte naseckane pečurke, pa dinstajte još tri, četiri minuta. Umešajte luk, beli luk, malo soli i bibera, pa ostavite da se dinsta još dva, tri minuta i povremeno promešajte.
Zatim dodajte prezle, dobro promešajte, a onda i maskarpone sir. Natavite da kuvate, mešajući povremeno, dok sir ne počne da se topi, praveći kremastu strukturu.
Sklonite sa šporeta, dodajte rendani parmezan i peršun i promešajte. Kapice pečuraka napunite filom, poređajte ih u plitak veliki pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 50 minuta. Služite toplo.
"Zašto navijači Crvene zvezde to rade?": NBA as tražio objašnjenje, jedan detalj mu nije jasan
Priveden bivši košarkaš Partizana i reprezentacije: Optužen za nasilje u porodici!
Mondo ukrštenica za 23. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Zašto je Emir Kusturica promenio veru i postao Nemanja? Prozvali ga izdajnikom, a zbog istine su zanemeli svi
Stižu važna pojačanja iz Evrolige: Srbiji pomaže jedan od najboljih, a Bosni i Hrvatskoj dolaze igrači Reala