Umesto svinjskih suvih rebaraca, napravite pasulj sa jagnjećim butom.

Garantujemo da će vam se dopasti!

Sastojci:

1,5 kg jagnjetine od buta

1 glavica crnog luka

2 krompira

2 šargarepe

½ korena celera

6 čenova belog luka

400 g pasulja

400 g paradajza

1 šoljica za kafu belog vina

2 kašike biljnog začina

1 kašika suve slatke paprike

malo mlevene ljute paprike

ruzmarin

malo vode

ulje

so

biber

Priprema:

Pasulj kratko skuvati u vodi i ocediti. Jagnjetinu iseći na manje komade, pa propržiti na ulju, sa svih strana, da fino porumeni. U sredinu velike i duboke tepsije staviti jagnjetinu, a okolo isečeno povrće i završiti paradajzom. Posoliti, pobiberiti i po ukusu posuti mlevenom ljutom paprikom. Vino zagrejati i pomešati sa biljnim začinom i slatkom mlevenom paprikom. Naliti preko povrća i, po potrebi, dodati malo vode, tako da tečnosti ima negde do polovine tepsije. Po vrhu posuti ruzmarinom. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u rerni na 180° stepeni C, najmanje dva sata.