Sprema se lako i zasitiće vas, a nećete imati onaj "težak" osećaj u stomaku. 

Sastojci:

Za dresing:

Pola šolje maslinovog ulja

¼ šolje crvenog sirćeta

Pola kašičice šećera

Jedan čen belog luka

Pola kašičice soli

¼ kašičice mlevenog bibera

Za pasta salatu:

Pola glavice crvenog luka

220 grama kratke testenine

220 grama čeri paradajza

Jedan krastavac

115 grama mocarele

115 grama salame

Pola šolje maslina

¼ šolje peršuna

Priprema:

Najpre najpravite dresing za salatu tako što ćete sve sastojke za dresing staviti u jednu posudu i izmešati.

Isecite crveni luk i ostavite ga u dresingu da omekša i sve izmešajte. Ostavite sa strane dok pripremate ostalo.

Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju, zatim je stavite u cediljku, pa potopite u hladnu vodu, da se brže ohladi. Iscedite.

U veću posudu stavite sve sastojke za pasta salatu, izmešajte, pa onda dodajte dresing i mešajte da se sve sjedini.

Ostavite da odstoji oko pola sata pre služenja.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!