Kod pripreme jela sa testeninom, veoma je važno da ona bude "al dente". Šta to znači?
Termin "al dente" potiče iz italijanskog jezika i bukvalno se prevodi "na zub". Kada se pasta priprema "al dente", to znači da treba da bude skuvana, ali i dalje čvrsta kad se zagrize.
Sastojci:
1 kg kelja
4 kašike maslinovog ulja
5-6 čenova belog luka
400 g paste
so
biber
kari
kumin
Ostalo:
parmezan
Priprema:
Kelj očistiti, pa iseći na žilijen (rezance). U šerpi zagrejati ulje, pa dodati iseckan beli luk i propržiti da blago požuti. Dodati kelj, smanjiti temperaturu i propržiti dok ne omekša. Dodati začine, pa uz povremeno mešanje, pržiti još kratko. U međuvremenu, u slanoj vodi skuvati testeninu da bude "al dente". Ocediti, a malo vode od kuvanja testenine dodati kelju. U šerpu dodati testeninu, sve dobro izmešati i služiti toplo, po želji posuto parmezanom.
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!