Postoji nekoliko verzija poznate zimske poslastice.
Najčešće se služi uz čaj ili kafu, a još je ukusniji kada odstoji jedan dan.
Sastojci:
5-6 belanaca
1 šolja šećera
1 nepuna šolja brašna
1 šolja ulja ili otopljenog putera
puna šaka seckanih oraha
100 g iseckanog kandiranog voća
malo narendane kore pomorandže
150 g šećera u prahu
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Lagano dodavati sve ostale sastojke i pažljivo mešati. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Pravougaoni, dublji pleh nauljiti i posuti brašnom. Izliti smesu u pleh i staviti da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 170 stepeni C. Peći otprilike 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.
"Dok sam živ, plakaću za njima": Goran Vesić kroz suze objasnio zašto podnosi ostavku (Video)
Zvezda od dominacije do problema u Pioniru: Trojkaška rapsodija, drama i pobeda u derbiju kola!
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Dominacija Partizana u Železniku: Ubedljiva pobeda za 7-0, razigrao se i Vašington
Goran Vesić podnosi ostavku!