Postoji nekoliko verzija poznate zimske poslastice. 

Najčešće se služi uz čaj ili kafu, a još je ukusniji kada odstoji jedan dan.

Sastojci:

5-6 belanaca

1 šolja šećera

1 nepuna šolja brašna

1 šolja ulja ili otopljenog putera

puna šaka seckanih oraha

100 g iseckanog kandiranog voća

malo narendane kore pomorandže

150 g šećera u prahu

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Lagano dodavati sve ostale sastojke i pažljivo mešati. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Pravougaoni, dublji pleh nauljiti i posuti brašnom. Izliti smesu u pleh i staviti da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 170 stepeni C. Peći otprilike 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.