Postoji nekoliko verzija poznate zimske poslastice.
Najčešće se služi uz čaj ili kafu, a još je ukusniji kada odstoji jedan dan.
Sastojci:
5-6 belanaca
1 šolja šećera
1 nepuna šolja brašna
1 šolja ulja ili otopljenog putera
puna šaka seckanih oraha
100 g iseckanog kandiranog voća
malo narendane kore pomorandže
150 g šećera u prahu
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Lagano dodavati sve ostale sastojke i pažljivo mešati. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Pravougaoni, dublji pleh nauljiti i posuti brašnom. Izliti smesu u pleh i staviti da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 170 stepeni C. Peći otprilike 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti