Postoji nekoliko verzija poznate zimske poslastice.
Najčešće se služi uz čaj ili kafu, a još je ukusniji kada odstoji jedan dan.
Sastojci:
5-6 belanaca
1 šolja šećera
1 nepuna šolja brašna
1 šolja ulja ili otopljenog putera
puna šaka seckanih oraha
100 g iseckanog kandiranog voća
malo narendane kore pomorandže
150 g šećera u prahu
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Lagano dodavati sve ostale sastojke i pažljivo mešati. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Pravougaoni, dublji pleh nauljiti i posuti brašnom. Izliti smesu u pleh i staviti da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 170 stepeni C. Peći otprilike 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu