Pikantni rižoto sa povrćem ukuvan u belom vinu, idealna prilog uz pečeno meso.
Umesto graška i kukuruza, možete da koristite i šargarepu.
Sastojci:
1 l kokošjeg bujona
prstohvat šafrana
30 ml maslinovog ulja
15 g putera
1 iseckani crni luk
1 iseckan čen belog luka
400 g pirinča
350 g bundeve
350 g smrznutog graška
300 g kukuruza šećerca
150 ml suvog belog vina
so
biber
1 limun
50 g narendanog parmezana
½ kašičice iseckanog ruzmarina
Priprema:
Prokuvati 300 ml bujona, skloniti s vatre i umešati šafran. Iseckan crni i beli luk propržiti na mešavini vrelog ulja i putera, koliko da omekšaju. Dodati pirinač, grašak, kukuruz i bundevu iseckanu na kockice. Mešati par minuta, pa dodati vino i kuvati par sekundi da alkohol ispari, a potom sipati bujon sa šafranom. Kuvati na laganoj vatri, uz neprestano mešanje, dok pirinač ne upije bujon. Dolivati bujon i kuvati sve dok pirinač ne omeška. Začiniti po ukusu, pa umešati narendanu koru i sok od limuna i parmezan, a zatim ukrasiti ruzmarinom.
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru
Brancin 3.850 rsd, losos malo "pristupačniji": Nadrealne cene ribe na pijacama uoči Badnjeg dana, kupci šokirani
Srbiju očekuje ledena noć: Temperatura pada i na -18 stepeni, evo gde će biti najhladnije
Putin pokazao svoje karte! Ono što Rusi trenutno rade u Kursku govori samo jedno - zabrinut je!
Muk u "Slagalici" zbog pitanja o Pavlu Vujisiću: Svi u šoku što takmičari ne znaju scenu iz najpoznatijeg srpskog filma