Izgleda kao iz časopisa, ukusna poput bakinih najlepših torti.

Sastojci:

Kore:

750 g brašna

30 kašika šećera

3 kesice praška za pecivo

210 ml ulja

7,5 dl mineralne vode

24 kašike mlevenih oraha

150 g omekšale čokolade

Preliv za kore:

sok od pomorandže

Fil:

10 kašika prah pudinga od vanile

1 l mleka

300 g šećera

1 kesica vanillin šećera

200 g bele čokolade

250 g margarina

200 g mlevenih oraha

Priprema:

Kore: Sjediniti sve sastojke za koru, podeliti na tri dela, jedan izliti u pripremljen kalup (35x25 cm) i peći 15-20 minuta na 180 stepeni C. Ispeći još dve ovakve kore. Fil: Skuvati puding sa šećerom i vanilin šećerom u mleku. U toplo umešati izlomljenu čokoladu. Skuvati 2 dl mleka sa 3 kašike šećera i preliti mlevene orahe, pa ostaviti da se tako ohlade. U ohlađen fil dodati umućen margarin i oceđene orahe, pa umutiti. Kore iseći na oblik suze u 3 veličine i natopiti sokom. Nafilovati najveću koru, pokriti srednjom, fil, najmanja kora i premazati celu tortu.