Isprobajte ovaj odličan recept za tortu od višanja i milerama.
Jedina "mana" joj je što morate da sačekate da se dobro ohladi, tada je još ukusnija!
Sastojci:
Testo:
250 g glatkog brašna
100 g šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
80 g putera
1 jaje
Fil:
½ l mleka
2 kesice pudinga od vanile
200 g šećera
800 g milerama
odmrznute i oceđene višnje
crveni preliv za tortu
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti sipkavo testo i ostaviti ga da odstoji u frižideru oko 45 minuta. Zatim, razvaljati ga i rasporediti po dnu i ivicama okruglog kalupa, prethodno premazanog margarinom i posutog brašnom. U mleku skuvati puding sa šećerom, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup i preko fila rasporediti oceđene višnje. Peći 70 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni C. Dobro ohladiti (najbolje da odstoji preko noći) i naneti preliv za torte pripremljen prema uputstvu sa kesice.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte