Isprobajte ovaj odličan recept za tortu od višanja i milerama.

Jedina "mana" joj je što morate da sačekate da se dobro ohladi, tada je još ukusnija!

Sastojci:

Testo:

250 g glatkog brašna

100 g šećera

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

80 g putera

1 jaje

Fil:

½ l mleka

2 kesice pudinga od vanile

200 g šećera

800 g milerama

odmrznute i oceđene višnje

crveni preliv za tortu

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti sipkavo testo i ostaviti ga da odstoji u frižideru oko 45 minuta. Zatim, razvaljati ga i rasporediti po dnu i ivicama okruglog kalupa, prethodno premazanog margarinom i posutog brašnom. U mleku skuvati puding sa šećerom, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup i preko fila rasporediti oceđene višnje. Peći 70 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni C. Dobro ohladiti (najbolje da odstoji preko noći) i naneti preliv za torte pripremljen prema uputstvu sa kesice.