Ova pita sprema se veoma jednostavno, a kornfleks joj daje neodoljivu krckavost. Uživaćete u svakom zalogaju!

Sastojci:

Oko 700 grama jabuka

Dve šolje brusnica

¾ šolje šećera

Tri kašike kukuruznog skroba

Kašičica rendane kore limuna

Pola kašičice cimeta

¼ kašičice soli

Pakovanje lisnatog testa

Pola šolje kornfleksa

55 grama putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni.

U velikoj posudi pomešajte iseckane jabuke, brusnice, šećer, kukuruzni skrob, rendanu koru limuna, cimet i so.

Lisnato testo razvucite, pa ga zatim stavite u pripremljen pleh, rukama razvlačeći ivice tako da prekriju ivice pleha. Smesu sa jabukama nalijte preko testa, odozgo pospite kornfleks i izrendajte puter.

Pecite dok jabuke ne budu mekane, 50-60 minuta. Ostavite da se pita prohladi, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!