Piletina je meso koje je najjednostavnije za pripremu.
Tajna dobrog recepta je u obilju začina, u ovom slučaju pikantnih...
Sastojci:
1 kg pilećih bataka
brašno
so
biber
malo mlevene ljute paprike
2 jajeta
mleko
ulje
Priprema:
Batake oprati, obrisati ih i poravnati kožicu na njima. Pomešati brašno, so, biber i mlevenu papriku. Umutiti jaja i mleko. Batake sa obe strane umakati u brašno, zatim u jaja, pa ponovo u brašno i dobro ih uvaljati. Na dobro zagrejanom ulju pržiti batake, sa svake strane po nekoliko minuta, dok ne poču da rumene. Smanjiti temperaturu, poklopiti posudu i dinstati na umerenoj vatri još 20 minuta (posle 10 minuta okrenuti meso). Skinuti poklopac i pojačati temperaturu. Nastaviti s prženjem, uz često okretanje, sve dok meso lepo ne potamni i dobije hrskavu koricu. Batake izvaditi i poređati na papir da se ocede od viška masnoće. Služiti toplo uz prilog od povrća.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!