Namirnice za ovu tortu već verovatno imate kod kuće.
Odvojite malo vremena i obradujte svoje ukućane!
Sastojci:
4 jajeta
175 g šećera
4 kašike hladne vode
100 g brašna
100 g gustina
3 kašike kakaoa
½ praška za pecivo
Fil:
½ l mleka
1 puding od čokolade
6 kašika šećera
200 g čokolade
250 g margarina
Ostalo:
marmelada od kajsije ili šipka
rum
150 g čokolade
Priprema:
Jaja, šećer i vodu penasto umutiti. Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pomešati, pa lagano umešati u smesu od jaja. Pažljivo promešati i izliti u pripremljen okrugli kalup (prečnika 26 cm). Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, oko 25-30 minuta (proveriti čačkalicom da li je kora pečena). Ohlađenu koru poprečno preseći da se dobiju 3 kore. Skuvati puding i, dok je još vruć, dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi, a kad se smesa ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Svaku koru poprskati rumom, premazati marmeladom i filom i ređati jednu na drugu. Celu tortu premazati rastopljenom čokoladom.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti