Piletina može da se spremi na toliko načina, a ovo je sigurno jedan od boljih!

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Četiri pileća filea

So i biber po ukusu

Za sos:

Oko deset grama putera

Jedna manja glavica belog luka

Tri čena belog luka

Oko 200 grama spanaća

Šolja i po pavlake za kuvanje

Kašičica bosiljka

Pola kašičice origana

Pola kašičice ruzmarina

So i biber po ukusu

45 grama parmezana

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri srednje jačine. Piletinu posolite i pobiberite, pa je propržite u tiganju oko sedam minuta, zatim okrenite na drugu stranu i ostavite još oko šest minuta ili dok ne bude gotova.

Izvadite piletinu iz tiganja i odložite sa strane.

Da biste napravili sos, najpre stavite puter u tiganj i istopite ga. U to dodajte crni luk i propržite ga oko dva minuta, pa dodajte beli luk i krčkajte još oko minut.

Zatim u tiganj dodajte spanać i ostavite na vatri minut-dva, pa dodajte pavlaku za kuvanje, bosiljak, origano, ruzmarin, so i biber. Ostavite da sos proključa, pa u to dodajte rendani parmezan i mešajte dok se sos ne zgusne.

Vratite piletinu u tiganj na minut-dva da je malo podgrejete, a zatim preko prelijte sos i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!