Topli obrok nesvakidašnjeg ukusa.
Probajte poljski tradicionalni specijalitet, čorbu sa kiselim krastavčićima!
Sastojci:
2 manja krompira
2 srednja kisela krastavčića
malo putera
100 ml kisele pavlake
1 kašičica brašna
1 l pilećeg ili povrtnog bujona
mirođija
so
biber
Priprema:
U bujonu kuvati krompire, isečene na sitne kockice. Kisele krastavčiće iseći na kockice i kratko ih propržiti na malo putera, koliko da omekšaju. Zatim ih dodati krompirima. Za kiseliji ukus, dodati kašiku tečnosti iz tegle u kojoj su stajali krastavci. U pavlaku umešati kašičicu brašna i dodati čorbi. Posoliti, pobiberiti i dodati iseckanu mirođiju. Služiti toplo.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina