Ukoliko volite mešavinu slatkog i kiselkastog, ova torta je savršen predlog za vas.

Raskošna slatka pavlaka, voće i bademi - dobitna su kombinacija!

Sastojci:

Kora:

21 kašika šećera

7 belanaca

Fil:

7 žumanaca

200 g šećera

2 kesice pudinga od slatke pavlake ili vanile

½ l mleka

200 g putera

100 g mlevenih badema

Ostalo:

400 g smrznutih malina

malo prepečenih listića badema

1 kesica preliva za torte

Priprema:

Čvrsto ulupati belanca uz postepeno dodavanje šećera. Smesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 120 stepeni C od 15-20 minuta (ne smeju da pregore). Ohlađenu koru preseći na tri dela. Umutiti šećer i žumanca, dodati puding i mleko i kuvati dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Umutiti puter i dodavati, uz neprestano mućenje, smesu od pudinga i, na kraju, mlevene bademe. Maline odmrznuti i ocediti. Filovanje: kora, fil, razbacati malo malina, kora, fil, maline, kora fil i, na kraju, gusto poređati maline. Tortu sa strane premazati filom i posuti seckanim bademima. Preko malina preliti pripremljen preliv za torte i ostaviti da se stegne.