Raskošna torta iz bakinog kuvara.
Odvojite vreme za pripremu ove jedinstvene poslastice, nećete se pokajati!
Sastojci:
Kore:
220 g oraha
6 jaja
100 g šećera
120 g brašna
1 kašika ruma
Fil:
350 ml mleka
3 kašike soka od limuna
1 kašika narendane kore limuna
1 1/2 kašičica cimeta
170 g mlevenih oraha
2 vanilin šećera
3 kašike ruma
300 g putera
100 g šećera
60 g brašna
1/2 kašičice narendanog muskatnog oraščića
Priprema:
Belanca ulupati u čvrsti sneg i umešati pola količine šećera. Žumanca penasto umutiti sa preostalim šećerom i dodati rum. U smesu od žumanca naizminčno dodavati brašno i sneg od belanaca, a na kraju i mlevene orahe. Izliti u pripremljen kalup i peći na 180 stepeni C oko 35 minuta. Fil: Brašno, šećer, vanilin šećer i 150 ml hladnog mleka dobro umutiti mikserom. Ostatak mleka skuvati, pa u njega izliti pripremljenu smesu i kuvati (uz mešanje) na laganoj vatri 6-7 minuta, dok se ne dobije gust fil. U ohlađen fil dodati mlevene orahe, cimet, rum, muškatni oraščić, limunovu koru i sok, kao i penasto umućen puter. Ohlađenu koru preseći na tri dela, pa nafilovati tortu. Celu tortu premazati filom, a sa strane posuti iseckanim orasima.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte