Raskošna torta iz bakinog kuvara.

Odvojite vreme za pripremu ove jedinstvene poslastice, nećete se pokajati!

Sastojci:

Kore:

220 g oraha

6 jaja

100 g šećera

120 g brašna

1 kašika ruma

Fil:

350 ml mleka

3 kašike soka od limuna

1 kašika narendane kore limuna

1 1/2 kašičica cimeta

170 g mlevenih oraha

2 vanilin šećera

3 kašike ruma

300 g putera

100 g šećera

60 g brašna

1/2 kašičice narendanog muskatnog oraščića

Priprema:

Belanca ulupati u čvrsti sneg i umešati pola količine šećera. Žumanca penasto umutiti sa preostalim šećerom i dodati rum. U smesu od žumanca naizminčno dodavati brašno i sneg od belanaca, a na kraju i mlevene orahe. Izliti u pripremljen kalup i peći na 180 stepeni C oko 35 minuta. Fil: Brašno, šećer, vanilin šećer i 150 ml hladnog mleka dobro umutiti mikserom. Ostatak mleka skuvati, pa u njega izliti pripremljenu smesu i kuvati (uz mešanje) na laganoj vatri 6-7 minuta, dok se ne dobije gust fil. U ohlađen fil dodati mlevene orahe, cimet, rum, muškatni oraščić, limunovu koru i sok, kao i penasto umućen puter. Ohlađenu koru preseći na tri dela, pa nafilovati tortu. Celu tortu premazati filom, a sa strane posuti iseckanim orasima.