Ovaj recept se u Italiji naziva "vodeni kolač", i decenijama ga pripremaju domaćice koje žele da se svi zaslade, a nemaju mnogo sastojaka kod kuće.

Ne sadrži ni mlečne proizvode, ni jaja i izuzetno jednostavno se pravi! Za ljubitelje domaćeg peciva, preporučujemo i brze projice i pogaču bez kvasca!

Sastojci:

380 mililitara vode
80 mililitara maslinovog ili suncokretovog ulja
Kašičica ekstrakta vanile
370 grama pšeničnog brašna
Dve kašičice praška za pecivo
150 grama šećera
Četiri kašike kakao praha

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U činiji izmešajte ulje, vodu i vanilu, a zatim prosejte brašno, prašak za pecivo, šećer i kakao.

Polako sipajte tečnu smesu u suve sastojke i mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Manji pleh obložite papirom za pečenje, sipajte testo i pecite na srednjoj rešetki zagrejane rerne oko 40 minuta. Proverite kolač čačkalicom, ako ga ubodete i izađe suva, gotov je, ako ne, produžite vreme pečenja i proveravajte ga na svakih pet minuta.

Kolač pustite da se ohladi pre služenja, možete ga po želji posuti prah šećerom.