Ako nemate kvasac, a želite da napravite domaći, krckavi hleb, predlažemo vam ovaj recept u kojem kvasac menja soda bikarbona. Recept je veoma jednostavan, i već decenijama se koristi u brojnim zemljama sveta. Zgodno je i to što ga možete prilagoditi - pripremite ga ovako i poslužite uz ručak, ili od njega napravite sendviče, a možete mu dodati šećer i sušeno voće i od njega napraviti slatki hleb.
Sastojci:
Četiri šolje pčeničnog brašna
Kašika sode bikarbone
Kašika soli
Četiri kašike maslaca
Dve šolje jogurta
Jedno jaje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte brašno, so, sodu zatim dodajte hladni maslac i mutite mikserom dok se ne sjedini. Viljuškom odvojeno umutite jaje i jogurt, i zatim dodajte mešavini brašna. Dobićete veoma vlažnu smesu, ali ne brinite.
Površinu za mešenje pospite brašnom i mesite testo oko dva minuta, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Oblikujte je u kuglu, zarežite površinu i prebacite na pleh sa papirom za pečenje. Pecite oko 45 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju, a kada kucnete hleb, zvuči kao da je šupalj iznutra.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!