Piletina može da se spremi na mnogo načina, a evo jednog sjajnog recepta za piletinu iz rerne kada niste raspoloženi da mnogo "petljate" oko ručka ili večere.
Sastojci:
¼ šolje maslinovog ulja
Dva čena belog luka
¼ šolje prezli
¼ šolje rendanog parmezana
Četiri pileća filea
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U manjem tiganju zagrejte maslinovo ulje i kratko propržite luk, minut-dva. Prebacite maslinovo ulje i luk u pliću posudu ili tanjir. U odvojenoj posudi pomešajte prezle sa parmezanom.
Piletinu najpre umačite u mešavinu maslinovog ulja i luka, zatim u prezle i parmezan, pa ređajte na pripremljen pleh.
Pecite oko 30 do 35 minuta i uživajte u ukusnom obroku!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama