![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Piletina može da se spremi na mnogo načina, a evo jednog sjajnog recepta za piletinu iz rerne kada niste raspoloženi da mnogo "petljate" oko ručka ili večere.
Sastojci:
¼ šolje maslinovog ulja
Dva čena belog luka
¼ šolje prezli
¼ šolje rendanog parmezana
Četiri pileća filea
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U manjem tiganju zagrejte maslinovo ulje i kratko propržite luk, minut-dva. Prebacite maslinovo ulje i luk u pliću posudu ili tanjir. U odvojenoj posudi pomešajte prezle sa parmezanom.
Piletinu najpre umačite u mešavinu maslinovog ulja i luka, zatim u prezle i parmezan, pa ređajte na pripremljen pleh.
Pecite oko 30 do 35 minuta i uživajte u ukusnom obroku!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću