Piletina može da se spremi na mnogo načina, a evo jednog sjajnog recepta za piletinu iz rerne kada niste raspoloženi da mnogo "petljate" oko ručka ili večere.
Sastojci:
¼ šolje maslinovog ulja
Dva čena belog luka
¼ šolje prezli
¼ šolje rendanog parmezana
Četiri pileća filea
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U manjem tiganju zagrejte maslinovo ulje i kratko propržite luk, minut-dva. Prebacite maslinovo ulje i luk u pliću posudu ili tanjir. U odvojenoj posudi pomešajte prezle sa parmezanom.
Piletinu najpre umačite u mešavinu maslinovog ulja i luka, zatim u prezle i parmezan, pa ređajte na pripremljen pleh.
Pecite oko 30 do 35 minuta i uživajte u ukusnom obroku!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!