Mekani biskviti koji se lako spremaju, od kojih će zamirisati cela kuća!
Sastojci:
Dve šolje brašna
Šolja i po šećera
Dve kašičice praška za pecivo
Kašičica cimeta
Pola kašičice muskatnog oraščića
Pola kašičice soli
Jedno jaje
1 ¼ šolje mleka
Dve kašike putera
Dve kašičice ekstrakta vanile
Za preliv:
115 grama putera
Pola šolje šećera
Pola kašičice cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so. U drugoj, manjoj posudi, umutite jaje, mleko, istopljeni puter i ekstrakt vanile. Ovu mešavinu dodajte suvim sastojcima i sve dobro izmešajte.
U pleh nalivajte po kašiku smese i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade, a u međuvremenu napravite preliv.
Rastopite puter u manjoj posudi i dodajte šećer i cimet. Izmešajte da se sjedini, pa nalijte preko svakog biskvita.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Pretučena Sloboda Mićalović: Poznata glumica se nalazi u Urgentnom centru