Mekani biskviti koji se lako spremaju, od kojih će zamirisati cela kuća!

Sastojci:

Dve šolje brašna

Šolja i po šećera

Dve kašičice praška za pecivo

Kašičica cimeta

Pola kašičice muskatnog oraščića

Pola kašičice soli

Jedno jaje

1 ¼ šolje mleka

Dve kašike putera

Dve kašičice ekstrakta vanile

Za preliv:

115 grama putera

Pola šolje šećera

Pola kašičice cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so. U drugoj, manjoj posudi, umutite jaje, mleko, istopljeni puter i ekstrakt vanile. Ovu mešavinu dodajte suvim sastojcima i sve dobro izmešajte.

U pleh nalivajte po kašiku smese i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade, a u međuvremenu napravite preliv.

Rastopite puter u manjoj posudi i dodajte šećer i cimet. Izmešajte da se sjedini, pa nalijte preko svakog biskvita.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!