Mekani biskviti koji se lako spremaju, od kojih će zamirisati cela kuća!
Sastojci:
Dve šolje brašna
Šolja i po šećera
Dve kašičice praška za pecivo
Kašičica cimeta
Pola kašičice muskatnog oraščića
Pola kašičice soli
Jedno jaje
1 ¼ šolje mleka
Dve kašike putera
Dve kašičice ekstrakta vanile
Za preliv:
115 grama putera
Pola šolje šećera
Pola kašičice cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so. U drugoj, manjoj posudi, umutite jaje, mleko, istopljeni puter i ekstrakt vanile. Ovu mešavinu dodajte suvim sastojcima i sve dobro izmešajte.
U pleh nalivajte po kašiku smese i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade, a u međuvremenu napravite preliv.
Rastopite puter u manjoj posudi i dodajte šećer i cimet. Izmešajte da se sjedini, pa nalijte preko svakog biskvita.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Petrušev dominirao, Zvezda šokirala Monako: Kodi i Filip za muk u Monte Karlu!
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Nedović tražio izmenu i samo seo na klupu! Loše vesti za Zvezdu, ovo ne valja
"Ne gledamo tabelu, ne obraćamo pažnju na to!" Navijači u transu, ali Sferopulosa to ne zanima
Zvezdin skok na tabeli Evrolige, evo gde su crveno-beli: Nižu se pobede u gostima, ovo vodi direkt u plejof!