Mekani biskviti koji se lako spremaju, od kojih će zamirisati cela kuća!
Sastojci:
Dve šolje brašna
Šolja i po šećera
Dve kašičice praška za pecivo
Kašičica cimeta
Pola kašičice muskatnog oraščića
Pola kašičice soli
Jedno jaje
1 ¼ šolje mleka
Dve kašike putera
Dve kašičice ekstrakta vanile
Za preliv:
115 grama putera
Pola šolje šećera
Pola kašičice cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so. U drugoj, manjoj posudi, umutite jaje, mleko, istopljeni puter i ekstrakt vanile. Ovu mešavinu dodajte suvim sastojcima i sve dobro izmešajte.
U pleh nalivajte po kašiku smese i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade, a u međuvremenu napravite preliv.
Rastopite puter u manjoj posudi i dodajte šećer i cimet. Izmešajte da se sjedini, pa nalijte preko svakog biskvita.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Janis nacrtao, četiri heroja donela pobedu: Kad je srce kao planina, a Deda na terenu - Barsa nema šanse!
Partizanov poziv za plej-of Evrolige! Željku se isplatilo čekanje, dobio je igrača za velika dela
Drama sezone u ABA ligi, Zvezda i Partizan pali sa vrha: Lider se u Železniku vratio iz mrtvih i pobedio!
"Kakva trica Dejana Davidovca": Hrvatski komentator u transu zbog Zvezdinog koša za pobedu protiv Barse
Ovaj menjač plaši i iskusne vozače, mnogi ne znaju koliko je moćan: DSG je hirurški precizan, smanjuje potrošnju goriva