Krajnje jednostavan recept za kolač od samo šest sastojaka - bez brašna!

Sastojci:

170 grama šećera u prahu

30 grama kakaa

Dva belanceta (ostaviti ih kratko da se zagreju na sobnoj temperaturi)

Kašičica i po ekstrakta vanile

¼ kašičice soli

60 grama tamne čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U posudi srednje veličine prosejte zajedno kaka i šećer u prahu. Dodajte belanca, ekstrakt vanile i so, pa sve izmešajte - smesa će biti prilično vlažna i retka. U to zatim dodajte iseckanu čokoladu, pa kratko promešajte.

Zatim kašikom vadite smesu u pleh – ne brinite zbog toga što je smesa pomalo tečna, pa kolačići nemaju baš lep i pravilan oblik, izgledaće bolje kada se ispeku. Ili, ako vam se to ne dopada, možete da sipate smesu u manje kalupe za mafine.

Pecite kolače oko 15 minuta ili dok vrh ne dobije sjaj i počne da puca.

Ostavite kolače da se potpuno ohlade i uživajte u sjajnom desertu!