Kolačići od ovsenih pahuljica uvek su zdrav i ukusan izbor za grickanje, a ovaj recept sprema se veoma jednostavno i brzo. U potpunosti ga možete prilagoditi svom ukusu!

Evo kako da napravite i brze keksiće, kao i brauni sa ovsenim pahuljicama.

Sastojci:

300 grama ovsenih pahuljica
Šaka seckanih oraha ili lešnika
Šaka suvog grožđa (natopljenog u vodi)
Kašičica cimeta
Pola kašičice praška za pecivo
Četvrt kašičice soli
Dve zrele banane
Dva jaja
Kašika meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.

Izgnječite banane viljuškom, u procesoru ili avanu usitnite 200 grama pahuljica, potom ih pomešajte sa svim ostalim sastojcima dok ne dobijete relativno ujednačenu smesu.

Kašikom formirajte kolačiće i pecite ih najviše 15 minuta, uz redovno proveravanje. Zbog niskog sadržaja masnoće, ovi kolačići mogu da zagore, pa ih pazite dok se peku, znaćete da su gotovi kada porumene a ivice postanu čvrste.