Bilo da želite da spremite nešto za ukućane ili da oduševite goste, ova torta je pun pogodak i oduševiće čak i najveće sladokusce!

Sastojci:

Jedna kora za beze tortu 

750 mililitara mleka

Tri žumanca

Šest kašika šećera

Kesica pudinga od vanile

Pet kašika brašna

Jedan margarin

Dve kesice vanilin šećera

100 grama čokolade

250 grama krema

100 grama lešnika

150 grama keksa

Dve kesice šlaga

Priprema:

Lešnike stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, oko deset minuta. Zatim u rukama istrljajte jedan o drugi da biste ih lakše oljuštili, pa ih nakon toga izmrvite.

U veću posudu stavite mleko, žumance, šećer, puding i brašno, kratko sve umutite i stavite da skuvate fil. Kada se fil ohladi, dodajte margarin i vanilin šećer, pa dobro umutite. Umućeni fil podelite na dva dela, pa u jedan dodajte istopljenu čokoladu i opet kratko umutite. 

Koru za beze tortu premažite kremom, zatim odozgo pospite lešnike, pa premažite žuti fil. Odozgo poređajte keks umočen u mleko, pa nanesite fil u koji ste dodali čokoladu. 

Umutite šlag i nanesite ga preko fila, po želji ukrasite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!