Sastojci:
150 g putera
250 g digestiv keksa
200 g žutog šećera
300 g putera od kikirikija
1 kašičica ekstrakta vanile
Ostalo:
50 g iseckane čokolade
50 g iseckanog kikirikija
50 g iseckanog oraha
Priprema:
Obložiti pleh papirom za pečenje (neka papir ide preko ivica). Staviti puter u veliki tiganj i ostaviti da se polako topi na niskoj temperaturi. Usitniti digestiv keks i pomešati sa šećerom. Sjediniti mešavinu keksa i šećera sa puterom od kikirikija i ekstraktom vanile, pa umešati u rastopljen puter. Mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Izliti u pripremljen pleh, poravnati i dobro pritisnuti rukama ili kašikom. Preko posuti iseckanim orasima, kikirikijem i čokoladom i staviti u frižider da se smesa dobro stegne i ohladi. Pažljivo izvaditi, zajedno sa papirom, iz pleha. Ukloniti papir, pa seći na kocke.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!