Sastojci:
Testo:
125 g margarina
250 ml vode
125 g brašna
4 jajeta
prstohvat soli
Fil:
1 l mleka
6-7 kašika šećera
4 jajeta
8 kašika brašna
1 kašičica instant kafe
malo margarina (ili putera)
2 vanilin šećera
Dekoracija:
šećer u prahu
seckani bademi
Priprema:
Margarin, zajedno s vodom i solju, rastopiti u šerpici na umerenoj temperaturi. Dodati brašno, dobro promešati i skloniti s ringle. Ohlađenom testu, uz stalno mešanje, dodati umućena jaja. Špric napuniti testom i iz njega direktno na pleh (obložen papirom za pečenje) sipati testo. Povesti računa da između krofnica ima dovoljno razmaka. Krofne peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, oko deset minuta. Zatim, smanjiti temperaturu, pa peći još pet minuta. Ostaviti ih da se ohlade. Fil: Od ukupne količine mleka izdvojiti pola čaše i u nju sipati brašno. Dobro razmutiti da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka staviti da se kuva na srednjoj vatri i u njega staviti margarin. Kuvati dok mleko ne proključa, a margarin se istopi. Zatim, dodati umućena jaja, šećer i kašičicu instant kafe. Smanjiti vatru i mešati, pa dodati razmućeno brašno. Neprestano mešajući kuvati dok se fil ne zgusne. Krofnice preseći na pola i nafilovati. Po želji, posuti šećerom u prahu i iseckanim bademima.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU
"Ovo je trenutak da njemu odgovorim, kome nije jasno objasniću opet": Željko se naljutio, Partizan je oštećen
"Gde ide ABA liga sa ovakvim suđenjem? Partizan će da stavi prst na čelo": Mijailović podigao glas zbog grešaka
Uroš Blažić pretučen u zatvoru u Smederevu: Ubica iz Mladenovca stupio u štrajk glađu
Crvena zvezda hoće licencu Evrolige! Željko Drčelić otkrio detalje, na tome se već radi
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju