Poseban ukus ovom kolaču daju brojni začini - probajte, oduševiće vas!
Sastojci:
Dve i po šolje brašna
Šolja i po smeđeg šećera
Pola šolje belog šećera
Kašičica i po sode bikarbone
Kašičica praška za pecivo
Kašičica soli
Dve i po kašičice mlevenog cimeta
Kašičica i po mlevenog đumbira
Pola kašičice mlevenog karanfilića
¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
Šolja ulja
115 grama putera (otopiti)
Četiri jaja
Kašika ekstrakta vanile
¼ šolje mleka
Za premaz:
225 grama krem sira (omekašti na sobnoj temperaturi)
115 grama putera
Kašičica ekstrakta vanile
Pola kašičice soli
400 grama šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni i podmažite pleh.
U većoj posudi pomešajte brašno, beli i smeđi šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i začine. Dodajte u to ulje i istopljeni puter i izmešajte. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite posle svakog dodavanja. Na kraju dodajte ekstrakt vanile i mleko, pa još kratko umutite i nalijte u pleh.
Kolač pecite oko 40 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista kada je bocnete u kolač.
Ostavite da se ohladi potpuno, pre nego što odozgo namažete fil.
Da biste napravili premaz, pomešajte u posudi krem sir i puter, pa umutite da dobijete kremastu smesu. Dodajte so i ekstrakt vanile, smanjite mikser na najmanju brzinu, pa postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dok se sve ne sjedini.
Namažite preko kolača i uživajte u ukusnoj poslastici!
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara