Ako volite testeninu, lazanja vam je sigurno jedno od omiljenih jela, ali toliko je lakše na brzaka spremiti špagete, nego krčkati dva odvojena sosa i čekati da se lazanja ispeče, zar ne?

Ne, ako pratite ovaj recept, lak je i jednostavan i nema toliko koraka kao klasična lazanja s mesom.

Lazanja sa tri vrste sira skraćuje vreme pripreme jer nema kuvanja sosa, a ne morate ni da koristite listove testa za lazanju, možete upotrebiti i duge, talasaste rezance i dobićete isti rezultat.

Sastojci:

400 grama testenine
200 grama mladog sira
250 grama tvrdog sira
Dve konzerve paradajza pelata od 400 grama
Sušeni origano ili bosiljak
So, biber
Parmezan

Priprema:

Testeninu obarite pet minuta u ključaloj vodi, da bude "al dente", pa je ocedite. Pelat usitnite po potrebi, tako da dobijete gušći sos, začinite ga solju, biberom i sušenim začinskim biljem. 

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa na dno pleha stavite malo paradajza. Poređajte testeninu, pa stavite mladi sir, narendajte tvrdi sir i dodajte paradajz na vrh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite testeninu. Na vrh stavite još malo paradajza i narendajte ostatak sira. Pospite i rendanim parmezanom pa zapecite u rerni oko 20 minuta. Poslužite toplo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.