Erik Riper je američki kuvar koji ima čak tri "Mišlenove" zvezdice, i vodi restoran "Le Bernardin" u Njujorku.

Iako kuva uglavnom morske plodove i ribu, objavio je kuvar koji se bavi samo povrćem i u njemu svoj omiljeni recept za supu od pečuraka.

"Jednostavna priprema, čisti ukusi i potpuni fokus na povrću su poenta ove supe. Najčešće je služim na samom početku obroka, jer je lagana a iznenađuje jačinom ukusa", objasnio je on.

Ako želite da je pripremite, evo recepta, a Riper kaže da je najbolji deo taj što se pečurke posle mogu, već gotove, iskoristiti za pravljenje pite ili nekog variva.

Sastojci:

Kilogram i po šampinjona
So
Beli biber
Voda

Priprema:

Četiri cele pečurke odvojite, ostale stavite u šerpu, nalijte vodom i pustite da provri. Kuvajte na tihoj vatri tri sata. Potom procedite povrće, dobro ga pritiskajući kako bi otpustilo i poslednje "atome" ukusa. Preostale pečurke isecite na režnjeve, dodajte u supu i pustite da prokrčka još jednom. Odmah začinite solju i biberom i poslužite toplo.

Ne propustite ni recept za domaće njoke sa pečurkama i spanaćem!

(MONDO)