Pogača za Vaskrs koja se jednostavno pravi a divno izgleda na prazničnoj trpezi!
U narodu se naziva i kovržanjak, meka je kao pamuk i ukrašena obojenim jajima. Pravi se vrlo lako, pročitajte recept a ne propustite ni kako se pravilno čestita Vaskrs!
Sastojci:
600 grama pšeničnog brašna
125 grama maslaca
250 mililitara mleka
250 mililitara vode
Paketić svežeg kvasca (ili kesica suvog)
1 kašika šećera
50 mililitara ulja
2 kašičice soli
1 jaje
Obojena jaja za dekoraciju
Priprema:
Kvasac i šećer pomešajte s mlekom i vodom i pustite da zapeni. Dodajte brašno postepeno, kao i so i ulje. Umesite testo i ostavite pokriveno čistom krpom da naraste dok se ne udvostruči. Razvucite testo, premažite ga otopljenim maslacem, pa isecite na trake i urolajte ili ispletite pletenicu. Formirajte okruglu pogaču i u centru napravite rupe u kojima će stajati jaja. Dobar trik je da uzmete drveno jaje ili kuglu od aluminijumske folije, i utisnete oblik jajeta. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta, pa kada se malo ohladi stavite jaja u otvore i poslužite.
(MONDO)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!