Salata od kupusa je omiljena jer je jednostavna, jeftina i osvežavajuća uz razna ukusna jela od mesa.
Iako ima samo nekoliko sastojaka, moguće je napraviti grešku zbog koje će biti gnjecava i bezukusna!
Kada isečete kupus, znajte da će on pustiti malo vode koju prirodno sadrži. Mnoge domaćice će staviti seckani kupus u činiju, posoliti ga i potom preliti uljem i sirćetom, ali to je greška.
Kupus najpre posolite i stavite malo šećera, pa ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji u posudi nekoliko minuta. Pustiće višak vode, a onda ga ocedite i prebacite u činiju za služenje.
Sada stavite ulje i sirće, promešajte i tek onda posolite još jednom, jer će tako kristali soli ravnomerno obložiti povrće, umesto da samo skliznu na dno činije.
Pročitajte i koja greška uništava kiseli kupus!
(MONDO)
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Crvena zvezda se hitno oglasila saopštenjem: Trener Sferopulos je često i neopravdano na meti kritika!