Salata od kupusa je omiljena jer je jednostavna, jeftina i osvežavajuća uz razna ukusna jela od mesa.
Iako ima samo nekoliko sastojaka, moguće je napraviti grešku zbog koje će biti gnjecava i bezukusna!
Kada isečete kupus, znajte da će on pustiti malo vode koju prirodno sadrži. Mnoge domaćice će staviti seckani kupus u činiju, posoliti ga i potom preliti uljem i sirćetom, ali to je greška.
Kupus najpre posolite i stavite malo šećera, pa ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji u posudi nekoliko minuta. Pustiće višak vode, a onda ga ocedite i prebacite u činiju za služenje.
Sada stavite ulje i sirće, promešajte i tek onda posolite još jednom, jer će tako kristali soli ravnomerno obložiti povrće, umesto da samo skliznu na dno činije.
Pročitajte i koja greška uništava kiseli kupus!
(MONDO)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!