Rolat koji se ne peče idealan je za leto, kada vam se po vrućini ne uključuje rerna, ali i kada biste da spremite neku poslasticu na brzinu. 

Sastojci:

310 grama kakao biskvita

30 grama kakaa

160 mililitara toplog mleka

300 grama krem sira

60 grama šećera u prahu

Kesica vanilin šećera

Priprema:

Biskvite stavite u blender i izblendirajte, a zatim im dodajte kakao i toplo mleko. Dobro izmešajte sastojke da se sjedine, a zatim na sto ili radnu površinu stavite veći komad streč folije.

Na foliju sipajte smesu koju ste pripremili, odozgo stavite još jedan komad folije, pa oklagijom polako razvucite, pa skinite gornji sloj folije.

U posudu srednje veličine stavite krem sir, dodajte šećer u prahu i vanilin šećer, zatim umutite. Fil nanesite preko "kore" sa biskvitima, a zatim zajedno sa folijom urolajte u rolat i ostavite u frižideru najmanje dva sata.

Uživajte u preukusnom, hladnom desertu.

(MONDO)