
- Piletina (belo meso) 250gr
- Kukuruz šećerac 40gr
- Slatka pavlaka 2dl
- Kukuruzno brašno 60gr
- Kora limuna
- Mirođija
- So
- Biber
Priprema:
Piletinu ispržiti u tiganju, potom staviti u rernu i peći oko sedam minuta. Ugrejati vodu do ključanja u tiganju, pa dodati kukuruzno brašno, izrendanu koru limuna, so i biber.
Mešati bez prestanka dok se masa ne zgusne, nakon čega palentu preliti u tanjir i posuti mirođijom.
Slatku pavlaku začiniti solju i biberom, i sa kukuruzom sipati u blender, dodati malo mirođijei i izmiksati u krem. Servirati piletinu pored palente i preliti je kremom.
Pre nego što sami pripremite ovo jelo, možete da ga probate u beogradskom restoranu "Đeram", koji je samo za čitace MONDO portala, otkrio tajnu recepta jela iz svog menija, koji je glavni kuvar nedavno pripremao za food blogerke iz Boegrada, Novog Sada i Pančeva.
I to nije sve, što je restoran Đeram poklonio MONDO čitaocima!
U ovom, ili nekom drugom jelu iz menija novootvorenog restorana internacionalne kuhinje u samom srcu stare Zvezdare, besplatno će uživati i čitaoci MONDO portala!
Pošaljite nam mejl na mondonagrade@wm.rs sa naznakom "Za večeru", i konkurišite za nagradu! Dobitnici će biti obavešteni mejlom, najkasnije do petka 5. jula.