Food blogerke su bile oduševljene ovim jelom, nadamo se da ćete i vi.
- Piletina (belo meso) 250gr - Kukuruz šećerac 40gr - Slatka pavlaka 2dl - Kukuruzno brašno 60gr - Kora limuna - Mirođija - So - Biber Priprema: Piletinu ispržiti u tiganju, potom staviti u rernu i peći oko sedam minuta. Ugrejati vodu do ključanja u tiganju, pa dodati kukuruzno brašno, izrendanu koru limuna, so i biber. Mešati bez prestanka dok se masa ne zgusne, nakon čega palentu preliti u tanjir i posuti mirođijom. Slatku pavlaku začiniti solju i biberom, i sa kukuruzom sipati u blender, dodati malo mirođijei i izmiksati u krem. Servirati piletinu pored palente i preliti je kremom. Pre nego što sami pripremite ovo jelo, možete da ga probate u beogradskom restoranu "Đeram", koji je samo za čitace MONDO portala, otkrio tajnu recepta jela iz svog menija, koji je glavni kuvar nedavno pripremao za food blogerke iz Boegrada, Novog Sada i Pančeva. I to nije sve, što je restoran Đeram poklonio MONDO čitaocima! U ovom, ili nekom drugom jelu iz menija novootvorenog restorana internacionalne kuhinje u samom srcu stare Zvezdare, besplatno će uživati i čitaoci MONDO portala! Pošaljite nam mejl na [email protected] sa naznakom "Za večeru", i konkurišite za nagradu! Dobitnici će biti obavešteni mejlom, najkasnije do petka 5. jula.