Potrebno:

- Piletina (belo meso) 250gr

- Kukuruz šećerac  40gr

- Slatka pavlaka 2dl

- Kukuruzno brašno  60gr

- Kora limuna

- Mirođija

- So

- Biber

Priprema:

Piletinu ispržiti u tiganju, potom staviti u rernu i peći oko sedam minuta. Ugrejati vodu do ključanja u tiganju, pa dodati kukuruzno brašno, izrendanu koru limuna, so i biber.

Mešati bez prestanka dok se masa ne zgusne, nakon čega palentu preliti u tanjir i posuti mirođijom.

Slatku pavlaku začiniti solju i biberom, i sa kukuruzom sipati  u blender, dodati malo mirođijei i izmiksati u krem. Servirati piletinu pored palente i preliti je kremom.

Pre nego što sami pripremite ovo jelo, možete da ga probate u beogradskom restoranu "Đeram", koji je samo za čitace MONDO portala, otkrio tajnu recepta jela iz svog menija, koji je glavni kuvar nedavno pripremao za food blogerke iz Boegrada, Novog Sada i Pančeva.

I to nije sve, što je restoran Đeram poklonio MONDO čitaocima!

U ovom, ili nekom drugom jelu iz menija novootvorenog restorana internacionalne kuhinje u samom srcu stare Zvezdare, besplatno će uživati i čitaoci MONDO portala!

Pošaljite nam mejl na mondonagrade@wm.rs sa naznakom "Za večeru", i konkurišite za nagradu! Dobitnici će biti obavešteni mejlom, najkasnije do petka 5. jula.