Ako želite da impresionirate goste, a da ne potrošite mnogo vremena i novca, poslužite ih jabukama sa filom od karamele.
- 5 jabuka
- limun
- puding od karamele
- 1 kesica želatina
- 2 supene kašike kukuruznog sirupa
Priprema:
Rasecite jabuke na pola i izdubite ih kašičicom. Zatim iscedite limun i prelijte jabuke, kako ne bi potamnele.
Skuvajte puding od karamele, a zatim dodajte kukuruzni sirup i želatin. Sve zajedno kuvajte do ključanja. Ostavite da se ohladi oko 15 minuta.
Uklonite salvetom ili papirnim ubrusima limun sa jabuka. Unutrašnjost mora da bude suva kako bi se karamela „zalepila" za jabuku. Sipajte fil od karamele u udubljenja u jabukama.
Ostavite oko 30 minuta u frižideru da se ohlade.
Po želji, možete da koristite i neki drugi ukus pudinga, ili da u fil stavite cimet, čokoladu, kokos...