Potrebno:
- 1 litar mleka
- 200 g putera (maslaca)
- 6 kašika brašna
- 6 kašika kakaa u prahu
- 200 g sećera u prahu
- 1 jaje
- 200 g lešnika
Priprema:
Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu i u tu smesu dodajte pola litre mleka i jaje i dobro promiksajte.
Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i kuvajte dok ne proključa, a zatim u ključalo mleko postepeno dodajte prethodnu smesu uz stalno mešanje.
Lešnik sameljite što sitnije, a zatim i njega dodajte u smesu. Smanjite vatru i lagano mešajte dok se smesa ne zgusne.
Kada se smesa zgusne, dodajte puter i promešajte, a zatim ostavite vašu nutelu u frižideru preko noći da se ohladi.
Ovako pripremljenu nutelu možete čuvati u staklenoj tegli u frižideru do mesec dana. Uživajte u bogatom ukusu ove poslastice bez aditiva i konzervanasa.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte