Potrebno:
- 1 litar mleka
- 200 g putera (maslaca)
- 6 kašika brašna
- 6 kašika kakaa u prahu
- 200 g sećera u prahu
- 1 jaje
- 200 g lešnika
Priprema:
Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu i u tu smesu dodajte pola litre mleka i jaje i dobro promiksajte.
Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i kuvajte dok ne proključa, a zatim u ključalo mleko postepeno dodajte prethodnu smesu uz stalno mešanje.
Lešnik sameljite što sitnije, a zatim i njega dodajte u smesu. Smanjite vatru i lagano mešajte dok se smesa ne zgusne.
Kada se smesa zgusne, dodajte puter i promešajte, a zatim ostavite vašu nutelu u frižideru preko noći da se ohladi.
Ovako pripremljenu nutelu možete čuvati u staklenoj tegli u frižideru do mesec dana. Uživajte u bogatom ukusu ove poslastice bez aditiva i konzervanasa.
"Šta kada Pešić ode, a povuku se Jokić, Bogdanović i Micić?": Nebojša Čović se plaši da uskoro neće biti dobro
Srbija više nema majstora kakav je bio Zvezdin Cune! Tragedija zauvek zaustavila novog Genija, svaki Božić zato boli
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
"Ja sam Crnogorac, srpski pravoslavac": Mirotića pitali da li je Španac, objasnio im sve do detalja!
Partizan doveo Blagojevića da napravi "čistku" u ekipi: Skupi su, ne donose mnogo i odmah mogu da odu!