Potrebno:

- 1 litar mleka

- 200 g putera (maslaca)

- 6 kašika brašna

- 6 kašika kakaa u prahu

- 200 g sećera u prahu

- 1 jaje

- 200 g lešnika

Priprema:

Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu i u tu smesu dodajte pola litre mleka i jaje i dobro promiksajte.

Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i kuvajte dok ne proključa, a zatim u ključalo mleko postepeno dodajte prethodnu smesu uz stalno mešanje.

Lešnik sameljite što sitnije, a zatim i njega dodajte u smesu. Smanjite vatru i lagano mešajte dok se smesa ne zgusne.

Kada se smesa zgusne, dodajte puter i promešajte, a zatim ostavite vašu nutelu u frižideru preko noći da se ohladi.

Ovako pripremljenu nutelu možete čuvati u staklenoj tegli u frižideru do mesec dana. Uživajte u bogatom ukusu ove poslastice bez aditiva i konzervanasa.