Potrebno:

- 2 kruške (ili jabuke)

- Pola šolje šećera

- Četvrtina šolje brašna

- 3 jaja

- Šolja mleka

- Kesica vanillin šećera

- 1 kašika putera

- Malo soli

- Pola kašičice cimeta

- 2 kašike šećera

Priprema:

- Zagrejte rernu na 200 stepeni.

- Podmažite pleh. Oljuštite kruške i isecite svaku na osam delova. Poređajte ih u pleh.

- Umutite jaja i dodajte brašno, mleko, vanilin šećer, puter, so i šećer. Sastojke mutate kratko, ni pola minuta.

Ovu smesu prelijte preko krušaka. Pecite u srednje ugrjanoj rerni, od 25 do 30 minuta. Kada izvadite iz "palačinku" pospite cimetom i po želji šećerom u prahu. Vratite u rernu i pecite još oko minut, dok površina ne postane braonkaste boje.

Poslužite toplo.