Potrebno:
1kg brašna T-500
20gr soli
25-35gr kvasca
500ml mlake vode
Priprema:
U činiju staviti brašno, so i kvasac, pa umutiti. Bitno je da na mikser stavite nastavak u obliku spirale. Zatim se postepeno dodaje mlaka voda sve dok testo ne postane glatko i umereno mekano. Smesa zatim treba da odstoji tako 15 minuta, a onda da se ponovo muti još pet minuta.
Izvaditi iz činije na sto. Razdvojiti na dve ili tri manje jufkice testa koje treba da odstoje još 15 minuta.
Zatim oblikovati vekne, pa peći u rerni 20 minuta na temperaturi od 220 stepeni Celzijusovih.
Hleb možete "ukrastiti" tako što ćete ga po površini zarezati nožem. Recept smo dobili u najstarijoj pekari u Beogradu, pekari "Aleksić".
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte