Potrebno za četiri osobe:

- Jedan baget

- 100 g putera

- 4 čena belog luka

- Kašika seckanog peršuna

- 100 g parmezana

-  So i biber po ukusu

Priprema:


Ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusovih. Puter ostavite pola sata na sobnoj temperaturi. Baget isecite na pola, po dužini. Svaku stranu namažite puterom i posolite. Beli luk izgnječite i njime "premažite" obe polutke bageta.

Sastavite baget, uvijte ga u foliju  i stavite u rernu na 10 minuta.

Kada ga izvadite, otvorite ga ponovo i svaku polovinu pospite parmezanom, peršunom i biberom. Vratite ga u rernu bez folije, na minut, dva.

Baget isecite na deblje kriške i služite toplo.

Gvinet Paltrou kaže da se ovo jelo pravi za 15 minuta, a da ga njen suprug Kris Martin i deca Epl i Mouzis, obožavaju.