Izgleda kao so, ima blago kiseli ukus, a može da se kupi u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane i apotekama. Koristi se za limuntus, na primer.
Ako spadate u one koji se hrane zdravo, znajte da ćete ovako uneti u svoj organizam manje natrijuma, veštačkih boja i ostalih štetnih sastojaka, nego kada kupite topljeni sir.
Dakle, uzmite sir koji najviše volite: fetu, gorgonzolu, bri, gaudu, ementaler... a za četiri osobe vam treba 200 grama sira (rendanog), pola kašičice natrijum citrata, oko pola šolje vode, koliko da pokrijete dno manje šerpe (može i pivo ili vino), naćosi.
Sipajte u šerpu natrijum citrar, prelijte vodom, uključite šporet na najjače i kada sadržaj u šerpici provri, dodajte sir i mešajte sve vreme. Brzo će se sir istopiti i pretvoriti u preliv.
Najbolji način da otopite sir
Volite topljeni sir i naćose? Ovo je recpet za tu "lepljivu" poslasticu.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!