Đuveč sa pečurkama
Sastojci:
500 g svežeg vrganja ili 200 g suvog vrganja ili drugih šumskih pečuraka
½ kg paprika
2 krompira
2 šargarepe
3 glavice crnog luka
2 šolje pirinča
1 šolja soka ili pirea od paradajza
1 kašika aleve paprike
so
biber
ulje
Uputstvo za pripremu:
Ispržiti sitno seckan luk i šargarepu na ulju, pa kad porumeni, dodati pirinač i začine. Pržiti nekoliko minuta pa dodati sok od paradajza, sitno sečenu papriku i kriške krompira pa dinstati 15 minuta.
Prebaciti u zemljanu posudu, dodati pečurke sečene na komade i vode da prelije, pa peći u rerni pola sata na 200 stepeni Celzijusovih. Po želji dodati ljute papričice.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Mondo ukrštenica za 26. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
Moćne reči Ajzeje Kenana: Došao sam u Crvenu zvezdu da osvojimo Evroligu