Nisu baš česte na našim trpezama, ali su zdrave i ukusne. Pobajte ovaj omlet.
"Mi u Istri od špargli pravimo razna jela, ali nam je fritaja nekako najdraža", rekao nam je menadžer konobe Pjero u Momjanu, Mate Jelovac, i izdiktirao recept za jednu osobu.
Iseckajte i propržite pola veze, oko tri špargle. na maslinovom ulju.
Umutite tri, četiri jaja, posolite ih i pobiberite, i sipajte u tiganj sa hladnim maslinovim uljem, u koji ste prethodno stavili špargle.
Nakon nekoliko minuta ih lagano okrenite.
"Naša kajgana ima kremast izgled, nije zapečena kao omlet. Zato je pecite na tihoj vatri", savetuje Mate i dodaje:
"Uz to se pije ohlađena malvazija, a ukus omleta možete da pojačate tako što ćete dodati malo rendanih svežih tartufa".
Mi smo probali, a to savetujemo i vama.
Najnovije i najzanimljivije recepte, vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru