"Mi u Istri od špargli pravimo razna jela, ali nam je fritaja nekako najdraža", rekao nam je menadžer konobe Pjero u Momjanu, Mate Jelovac, i izdiktirao recept za jednu osobu.

Iseckajte i propržite pola veze, oko tri špargle. na maslinovom ulju.

Umutite tri, četiri jaja, posolite ih i pobiberite, i sipajte u tiganj sa hladnim maslinovim uljem, u koji ste prethodno stavili špargle.

Nakon nekoliko minuta ih lagano okrenite.

"Naša kajgana ima kremast izgled, nije zapečena kao omlet. Zato je pecite na tihoj vatri", savetuje Mate i dodaje:

"Uz to se pije ohlađena malvazija, a ukus omleta možete da pojačate tako što ćete dodati malo rendanih svežih tartufa".

Mi smo probali, a to savetujemo i vama.

Najnovije i najzanimljivije recepte, vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru