Potrebno za kore:

- 14 belanaca

- 14 kašika šećera

- 14 kašika mlevene plazme

- 14 kašika seckanih oraha

Postupak:

Umutiti sve sastojke, podeliti na dva, i lagano sušiti u rerni, dve kore. To znači da rerna bude tek mlaka, najviše 150 stepeni Celzijusovih.

Potrebno za fil:

- 14 žumanaca

- 14 kašika kristal šećera

- 4 kašike brašna

- pola litre mleka

- 250 putera

- 150 grama šećera u prahu

- 200 grama seckanih oraha

- 200 grama seckane crne čokolade

- 200 grama izlomljenog ptiber keksa

Postupak:

Umutite žumanca, kristal šećer i brašno, i skuvajte u pola litre mleka. Ostavite da se ohladi.

Potom umutiti puter i prah šećer i dodajte oshlađenom filu. Odvojiti pet kašika od fila, čime ćete premazati kasnije celu tortu.

FIlu dodajte orahe, čokoladu i keks.

Na tacnu za tortu postavite prvu koru, premažite je filom, prekrijte drugom korom koju ćete takođe premazati filom, a potom je celu nafilovati odvojenim delom smese.

Najlepša je tek za 24 sata, ali ako ne možete da čekate - navalite odmah!

Uživajte u torti gledajući slike sa letovanja...