Pre nego što pređemo na recept, imajte na umu da se za ovaj čokoladni mus koriste živa jaja, pa nije poreporučljivo konzumiranje mladim trudnicama i ljudima sa poremećajima imuno-sistema.

Ukoliko niste u ovoj grupi ljudi, hajde da vidimo kako to lako možete da se počastite i uživate u čarima čokolade.

Sastojci:

- 250 grama čokolade (izaberite neku koju vi najviše volite)

- četiri velika jaja (odvojite žumance i belance)

- jedna do dve kašike belog šećera (ovo nije obavezan deo recepta, a ukoliko koristite slatku čokoladu onda vam definitivno i ne treba, pa jedino može biti dobro da stavite šećer ako ste se odlučili za crnu čokoladu, jer je ona gorča)

Način pripreme:

Istopite čokoladu u mikrotalasnoj ili u šerpi na ringli (pazite da sve vreme mešate), a dok se topi, mikserom izmutite belanca dok ne dobiju mekano-penušavu formu.

Ako koristite šećer, pospite ga na belanca i izmutite dok se šećer ne rasporedi.

U drugoj činiji, izmutite žumanca i onda ih polako prespite u vrelu čokoladu.

Potom lagano prespite i smesu od belanaca u čokoladu i nežno mešajte dok se sve jednako ne rasporedi. Podelite smesu u nekoliko čaša ili manjih činija i ostavite da se ohladi preko noći - ako duže ostavite da se hladi čokolada će biti slađa!

Hlađenje će naravno stvrdnuti čokoladu, pa ujutru čokoladni mus izvadite iz frižidera i ostavite da dosegne sobnu temperaturu pre nego što krenete da ga "tamanite".

Javite nam da li ste uživali u ovom receptu!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.