Pre nego što pređemo na recept, imajte na umu da se za ovaj čokoladni mus koriste živa jaja, pa nije poreporučljivo konzumiranje mladim trudnicama i ljudima sa poremećajima imuno-sistema.
Ukoliko niste u ovoj grupi ljudi, hajde da vidimo kako to lako možete da se počastite i uživate u čarima čokolade.
Sastojci:
- 250 grama čokolade (izaberite neku koju vi najviše volite)
- četiri velika jaja (odvojite žumance i belance)
- jedna do dve kašike belog šećera (ovo nije obavezan deo recepta, a ukoliko koristite slatku čokoladu onda vam definitivno i ne treba, pa jedino može biti dobro da stavite šećer ako ste se odlučili za crnu čokoladu, jer je ona gorča)
Način pripreme:
Istopite čokoladu u mikrotalasnoj ili u šerpi na ringli (pazite da sve vreme mešate), a dok se topi, mikserom izmutite belanca dok ne dobiju mekano-penušavu formu.
Ako koristite šećer, pospite ga na belanca i izmutite dok se šećer ne rasporedi.
U drugoj činiji, izmutite žumanca i onda ih polako prespite u vrelu čokoladu.
Potom lagano prespite i smesu od belanaca u čokoladu i nežno mešajte dok se sve jednako ne rasporedi. Podelite smesu u nekoliko čaša ili manjih činija i ostavite da se ohladi preko noći - ako duže ostavite da se hladi čokolada će biti slađa!
Hlađenje će naravno stvrdnuti čokoladu, pa ujutru čokoladni mus izvadite iz frižidera i ostavite da dosegne sobnu temperaturu pre nego što krenete da ga "tamanite".
Javite nam da li ste uživali u ovom receptu!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.
"Dok sam živ, plakaću za njima": Goran Vesić kroz suze objasnio zašto podnosi ostavku (Video)
Zvezda od dominacije do problema u Pioniru: Trojkaška rapsodija, drama i pobeda u derbiju kola!
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Dominacija Partizana u Železniku: Ubedljiva pobeda za 7-0, razigrao se i Vašington
Goran Vesić podnosi ostavku!