Pekar Skot Rosilo već 20 godina pravi becivo u bojama duge, u svojoj poslatičarnici u Bruklinu. Svakog jutra ljubitelji ovih šarenih pereca stoje u redu ispred radnje, jer ne mogu svi odjednom da uđu, mnogo ih je! 

Ne znamo originalni recept iz Bruklina, ali ćemo probati da ovako obojimo testo koje se pravi od:

- 40 grama svežeg kvasca

- kilograma brašna

- 100 grama šećera

- kašičice soli

- 400 ml toplog mleka

- dva jaja

- 65 grama maslaca

- 20 grama vanilin šećera

Način pripreme:

Od potrebne količine šećera jednu kašiku staviti u mleko, izmrviti kvasac i ostaviti da nadođe. Prosejati brašno, dodati šećer, vanilin šećer, so, jaja, otopljeni maslac i na nadošli kvasac.

Ovu smesu podeliti u nekoliko različitih činija (u zavisnosti od toga koliko boja želite da imate u krajnjem proizvodu) i dodati, u svako činiju, neku drugu boju za testo. 

Zamesiti testo ručno ili mikserom, i ostaviti pokriveno na toplom mestu da naraste, oko 30 minuta.

Kako biste dalje napravili pecivo u bojama duge, potrebno je da oklagijom razvučete odvojene smese i naslažete ih jednu na drugu, a onda sečete i pravite oblike koje poželite, kao što je prikazano u videu. 

Pecivo se peče oko 30 minuta u rerni zagrejano na 180 stepeni Celzijusovih.

Da bi vam bilo jasnije, pogledajte video snimljen u popularnoj poslastičarniciu Bruklinu:

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.