
POTREBNO:
- Jedna i po vezua sremuša
- Trećina veze maslačka
- 30 grama blanširanih badema
- Prstohvat morske soli
- Jedan i po decilitar maslinovog ulja
- Sok od pola limuna
PRIPREMA:
Sremuš i maslačak operite, iskidajte rukama i ubacite u blender. Zatim dodajte bademe, ulje, so i sok od limuna. I sve dobro izblendirajte. Ukoliko vam masa nije dovoljno homogene i ne klizi kroz blender, dodajte još malo maslinovog ulja.
Ovaj pesto može da se jede uz pecivo za doručak, uz meso ili testeninu za ručak.
(Recept preuzet sa bloga Hrono kuhinja)
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.
Pridruži se MONDO zajednici.