Obožavana poslastica iz kineskih restorana. Ali kako je spremiti kod kuće? Evo recepta koji će vas terati da ga spremate stalno i u raznim varijantama.
Spoj toplog i hladnog i krckavog? Ima li šta lepše?
Ipak, kada pomislite na fritezu, ili šerpu punu ulja, brzo odustanete od ove namere, zar ne?
Ali imamo rešenje!
Evo recepta.
Sastojci:
Sladoled koji želite
125 grama kornfleksa
100 grama Petite Beurre keksa
125 grama maslaca
1 kašičica cimeta
Šećer po želji
Crna čokolada za preliv
Postupak:
Izvadite kugle sladoleda iz kutije i stavite ih na veliki tanjir koji možete da smesite u zamrzivač. Dok se sladoled steže, sameljite keks i kornfleks u sitne mrvice. Zagrejte maslac, umešajte u njega mrvice, dodajte cimet i šećer i mešajte do smesa ne postane zlatnožuta.
Potom izvadite kuglice iz zamrzivača, pa ih uvaljate u smesu sa mrvicama, tamo da budu obložene sa svih strana.
Morate brzo da radite, jer će sladoled početi da se topi. Prelijte sve toplom čokoladom i uživajte!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.